Artikel 2 van 5

Edelsmid introductiecursus

€ 225,00 (inclusief btw)

Introductie cursus edelsmeden

Dit is een gezellige creatieve activiteit, bedoeld voor creatievelingen die de oude ambacht van het edelsmeden willen leren om een uniek sieraad van te maken onder begeleiding van een professionele vakvrouw. Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig, ik begeleid je door het hele proces. 

Edelsmeden is werken met onedel en edelmetaal. Wil je graag kennis maken met deze oude ambacht? Kom kennismaken met de gereedschappen en na 5 lessen ga je naar huis met 2 sieraden. De cursus edelsmeden is een manier om te leren hoe je van diverse metalen een uniek sieraad kunt smeden. Tijdens deze cursus krijg je zowel technische als artistieke begeleiding door Sanne Hanssen, een ervaren en opgeleide vakvrouw. Kern van de cursus is je eigen creativiteit en invulling in het ontwerp van een sieraad.

Als je interesse hebt, is deze cursus ideaal om je creatieve kant te ontdekken. Schrijf je in voor de introductie cursus van 5 lessen via de link onderaan deze pagina en leer de gereedschappen en metalen kennen. (Hierna is het mogelijk om een verdiepende cursus te boeken van 20 lessen waarin verschillende technieken aan bod komen). 

We gaan kennis maken met onedele en edelmetalen, gereedschappen en technieken. In de introductiecursus ga je aan de slag met basistechnieken zoals, zagen, vijlen, schuren, solderen en polijsten. Deze technieken vormen de basis voor het sieraad dat je maakt. Je maakt gebruik van de gereedschappen die in het lokaal aanwezig zijn.

Merk je dat je dit oude ambacht leuk vind en smaakt het naar meer? Of ben je hier al bekend mee en wil je de draad weer oppakken? Dan kun je je inschrijven voor de verdiepende cursus edelsmeden. Hier leer je onder anderen om het edelmetaal te gieten en te smeden, een eigen ontwerp maken en natuurlijk het maken van je eigen sieraad uit het edelmetaal.

Wanneer vindt de introductie cursus plaats? 

Op woensdagavond van 19.30 tot 22:00u, donderdag avond van 19.30 tot 22:00u, vrijdag middag van 13:00 tot 15:30u en zaterdagochtend 09:30-12:00 

  • Groep 6 start in AUGUSTUS 2024 op donderdagavond: 22 & 29 aug.; 5, 12, 19 sept. 
  • Groep 7 start in AUGUSTUS 2024 op vrijdagmiddag: 23 & 30 aug.; 6,13,20 sept. 
  • Groep 8 start in AUGUSTUS 2024 op zaterdagochtend: 24, 31 aug.; 7,21,28 sept. 

De cursus gaat door vanaf 4 personen per dagdeel

Locatie: Kleingraverstraat 144, 6466EJ, Kerkrade (Atelier achterdoor op het perceel bereikbaar via een verhard pad) 

Wat zijn de kosten voor de introductie cursus van 5 lessen? 

De kosten bedragen €225,- incl 21% btw, voor 5 lessen, incl. verbruiksmateriaal (metaal; zilver en messing) + het GRATIS starterspakket.

*De materiaalkosten zijn berekend op een hoeveelheid verbruiksmateriaal wat iedere curisist minimaal nodig heeft om te gebruiken. Het is mogelijk om meer materiaal, metalen etc aan te schaffen of zelfs een heel gereedschappen pakket als je zelf thuis aan de slag wil. Extra metalen en ander materialen kunnen aangeschaft worden om er voor te zorgen dat iedereen een sieraad kan maken naar eigen smaak en grootte, sommige cursisten werken namelijk fijner en anderen grover. Ook voor de ringmaten verschillen de hoeveelheden. Voor het opstellen van deze nieuwe cursus vind ik het belangrijk dat iedereen trots is op het resultaat dat gemaakt is, een sieraad maakt dat draagbaar is en waarvan genoten kan worden wanneer men het draagt. Daarom is iedereen er vrij in om zelf de hoeveelheden aan materiaal aan te schaffen. 

Wat ga je maken?

Tijdens deze cursus gaan we als eerste  leren omgaan met de zaagbeugel, vijlen en andere basisgereedschappen. Waarna een mandala zaagoefening (ontwerp of zoek een mandala silhouette op via internet denk aan de grootte 3 tot 5 cm diameter!) wordt gemaakt, waarbij de eigen keuze gemaakt mag worden voor een medallion of ring uit messing. Dit omdat messing een vrij dankbaar materiaal is om fouten in te maken en echt feeling te krijgen met de metalen en gereedschappen. Als laatste opdracht wordt een Sterling zilveren schakelarmband gemaakt waarbij het solderen en draaien van de schakels (eigen keuze qua vorm en grootte) centraal staat, daarnaast ook het afwerken en polijsten van de schakels. Dus na 5 lessen ga je naar huis met 2 afgewerkte sieraden waar je trots op mag zijn! 

Tijdens de lessen mag je gebruik maken van de gereedschappen die in het lokaal aanwezig zijn, maar er is ook een lijst opgesteld met gereedschappen om bij de vrije academie aan te schaffen en je eigen gereedschapskist samen te stellen. 

Inschrijven:

Aanmelden kan door het product te bestellen via het winkelmandje. Maak een keuze in het keuzemenu voor de datum en tijd. 


Het Starters Materialen Pakket:

Dit is het starterspakket dat 1 keer aangeschaft wordt en hergebruikt kan worden wanneer u meerdere mini-cursussen wil volgen. Het starters materialen pakket krijgt u bij de aanschaf van de introductie cursus er GRATIS bij! (Bekijk hier meer informatie over het starterspakket)  U hoeft dit pakket bij de introductie cursus dus NIET apart erbij te bestellen!

Specificatie Omschrijving
Gewicht 0 Kg
© 2021 - 2024 Creangle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel