Vorige Artikel 2 van 2 Volgende

24 mrt 2021 | In de theetuin met...

24 maart 2021 

Voor een artikel op de website van Lizette schreef ik onderstaand artikel. Neem zeker ook eens een kijkje op haar website (link). 


Hoi hoi, ik ben Sanne, een jonge, enthousiaste spring in het veld als het gaat om creativiteit! Sinds mei 2020 sta ik ingeschreven bij de kamer van Koophandel onder de naam “Creangle”. Waarin ik me richt op creatieve workshops en kinderfeestjes in Zuid-Limburg. Naast het runnen van mijn bedrijf ben ik op dit moment aan het afstuderen van de HBO opleiding Built Environment, met de specialisatie Bouwkunde… 

Van jongs af aan ben ik altijd heel creatief bezig geweest, vanaf mijn 4e levensjaar mocht ik bij mijn oma (die coupeuse was) al van alles van stofjes maken. 

Eigenlijk was ik vroeger – maar ook nu nog –  altijd wel met iets bezig om te creëren, als het niet breien of naaien was dan was het wel kaarten maken, tekenen, hout branden, schilderen, boetseren of bloemschikken, en nu ben ik me aan het verdiepen in de wereld rondom de Cricut. Creatief ontwikkelen heet dat toch?  

 

Ik heb altijd al geweten dat ik huizen wilde gaan bouwen en ben toen na mijn middelbare school, bouwkunde gaan studeren. 

 

Zelf ontwerpen, met mensen keuzes maken, verschillende materialen leren kennen en dan ook nog het huisje zelf bouwen is mijn droombaan. Maar op mijn huidige opleiding miste ik toch een stuk creativiteit en het echt doen van dingen. Met je handen bezig zijn en iets creëren. Daarom ben ik uiteindelijk 3,5 jaar geleden gestart met de coupeuse opleiding naast mijn huidige studie omdat ik heel graag de echte technieken van het vak wilde leren om mijn eigen kleding te maken, aangezien ik dat helaas niet meer kon vragen aan mijn oma.
 

Een jaar geleden heb ik deze opleiding afgerond, niet veel maanden daarna brak corona uit, ik ben toen begonnen met het naaien van iets simpels, de mondkapjes, om medewerkers in zorgcentra hier van te voorzien, uiteindelijk ook om aan buurtbewoners te verkopen. 

 

Dat liep als een sneltrein! De eerste weken was voor mijn gevoel echt massaproductie draaien. Daarvoor gaf ik ook wel al eens een bloemschikworkshop en naaide ik tassen en kleding, maakte ik dromenvangers en macramé wandhangers en brandde ik tientallen snijplanken met zelfgetekende figuurtjes. Toen ik een keer alles bij elkaar ging optellen, wat ik daar nou echt van verdiende, piepte mijn oren even. Want nee dit kon ik echt niet meer zo even naast mijn normale bijbaantje erbij gaan verdienen zonder dat ik echt een bedrijf zou gaan beginnen. Toen heeft het toch nog een paar maanden geduurd voordat ik echt de knoop door hakte en me ging inschrijven bij de kamer van Koophandel.  

 

De naam die ik mijn bedrijf gegeven heb komt (natuurlijk) van het creatieve af. Maar naast het creatieve heb ik ook heel veel met het spirituele, zelf ben ik erachter gekomen dat ik een healer en medium ben, op zijn minst gezegd, een echte HSP’er. 

 

Hierin zoek ik mijn weg nog, maar uiteindelijk wil ik ook spirituele workshops gaan geven naast de creatieve workshops en -kinderfeestjes in mijn bedrijf. Vandaar dat het woord Angel (vrij vertaald: engel) ook in de bedrijfsnaam is opgenomen. Nu zie je dat Creangle niet precies hetzelfde als “angel” geschreven is maar als “angle” (vrij vertaald: hoek). Als ik namelijk alle creatieve onderwerpen in mijn bedrijf samen pak dit altijd vanuit een andere hoek wordt bekeken, omdat er altijd andere technieken voor een bepaalde creativiteit nodig zijn en omdat creativiteit in zijn geheel nooit bij iedereen hetzelfde geïnterpreteerd en verwerkt wordt. Wat ik daarmee bedoel is dat iedere handgemaakte creatie daardoor verschillend en uniek is. 
 

Nu, eind maart 2021, zijn de corona-maatregelen nog erg streng waardoor er helaas geen creatieve workshops of kinderfeestjes in mijn eigen atelier gegeven worden. En omdat ik ook niet weet hoelang dat deze maatregelen stand houden ben ik begonnen met het verkopen van mijn handgemaakte creaties, nu nog via mijn facebookpagina @creangle en Instagram @creangle_ (Wie weet zie ik jou daar ook 😉). Maar vanaf april 2021 zal ook de webshop (www.creangle.nl) online gaan en worden alle handgemaakte creaties en DIY-pakketten van Creangle ook daar verkocht! 

 

Graag wil ik Lizette bedanken voor het geven van zo’n bijzonder podium aan creatieve ondernemers. Wat mooi en lief dat je mijn verhaal wil delen, hartelijk bedankt!
 

 

Creatieve groetjes van, 

Sanne 

© 2021 - 2023 Creangle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel