Vorige Artikel 9 van 9 Volgende

Lontwol deken

€ 150,00 (inclusief btw)

Deze Plaid/deken is gemaakt van 100% Merino lontwol in de kleur BLUSH en is ± 160 cm breed en 150 cm lang en weegt net iets meer dan 5 kg.  Geschikt als decoratie deken, letop laat wel iets van pluisjes na. 

Niet in de buurt van huisdieren bewaren i.v.m. het lostrekken van de breisteken.

 


Verantwoorde keuze Merino Lontwol :

Merinoschapen staan bekend om hun grote wolproductie van uitstekende kwaliteit. oorspronkelijk komt het merinoschaap uit Noord-Afrika en Spanje, maar het wordt nu gehouden in de hele wereld, ook in andere europese landen. De wol van Europese merino's is minder fijn dan van merinoschapen uit warmere gebieden zoals, Australië. Maar verder heeft deze wol dezelfde uitstekende eigenschappen. Hij is bovendien gegarandeerd mulesing-vrij en heeft een kleinere ecologische voetafdruk. De fijnheid van 26-27 micron maakt de wol geschikt voor de meeste toepassingen. Je kunt er mee natvilten én naaldvilten en de wol laat zich uitstekend spinnen. Door de regelmatige, volumineuze lont is hij ook bij uitstek geschikt voor XXL Breien en haken. De schapen worden gehouden door kleinschalige familiebedrijven, die werken volgens de principes van biologische productie. Deze bedrijven zijn vanwege de hoge kosten echter niet allemaal bio-gecertificeerd. Daardoor kunnen we geen certificering voor de wol afgeven. De geschoren wol wordt gewassen, geverfd, gekaard en gekamd door een bijna tweeeeuwen oud bedrijf met een rijke historie. Dat is echter wel helemaal van deze tijd, met moderne machines en een eigen laboratorium voor kwaliteitscontrole. 


Specificaties van de lontwol; 

  • Fijnheid 26-27 micron
  • Volgens biologische normen geproduceerd in de EU 
  • Diervriendelijk: mulesing-free
  • Veilig gifvrij geverfd volgens Ökotex-100 en EU Ecolabel
  • De lontwol is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Dit jaar doen we het compleet anders! De workshopkosten zijn €15, De kosten voor de benodigdheden worden hier bovenop geteld. Heb je zelf materialen die je wil gebruiken? Neem deze dan mee voor de workshop, bestel alleen de materialen die je nog nodig hebt. 


Let op! Op deze pagina zijn de benodigdheden voor de workshops te bestellen!

Bekijk de Bloemsierkunst pagina voor de bloemstukken die kant- en klaar te bestellen zijn. 

De DIY-thuisworkshops zijn hier te vinden.

Specificatie Omschrijving
Gewicht 4 Kg
© 2021 - 2024 Creangle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel